Boches Bei-ee

Over ons

Beleef Bocholtz is een initiatief van ondernemersvereniging Bóches Bei-ee in Bocholtz. De vereniging is in 2017 opgericht om ondernemers in het dorp weer bij elkaar te brengen, om de leefbaarheid in het dorp te behouden en te verbeteren en om de kern Bocholtz als vestigingsplek voor nieuwe bedrijven interessant te maken.

In het verleden had Bocholtz een rijke kern met winkeliers, waaronder een schoenenwinkel, supermarkten, slagers, bakkers, een kaasboer, een speelgoedwinkel en een fietsenzaak. Deze bedrijven zijn grotendeels verdwenen en daarmee ook de oude winkeliersvereniging. Tegenwoordig zijn er ondernemers in vele soorten en maten en ieder heeft zijn eigen behoeften en vraagstukken. Wij proberen hierbij te ondersteunen, maar we willen vooral de verbinding opzoeken.

Er wordt ook meer verwacht van een ondernemersvereniging anno nu. Daardoor zijn wij op veel gebieden actief: zo organiseren wij als vereniging Koningsdag en 2 jaarlijks terugkerende evenementen: de ‘Zommertref’ en de ‘Wintertref’. Verder zijn we betrokken bij de organisatie van de kermis en 2 wieleractiviteiten in Bocholtz. Met deze evenementen hopen we de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de kern te bevorderen. Daarnaast zijn we er voor de ondernemer in de kern. Met deze website, social media en de mogelijkheid om reclame uitingen te doen tijdens de evenementen, willen we de ondernemer exposure geven.

Verder proberen we de ondernemer geïnformeerd te houden over belangrijke zaken binnen de vereniging en gemeente, en over algemene zaken die de ondernemer treffen, door middel van een maandelijkse nieuwsbrief. Daarnaast brengen we de ondenemers samen in een halfjaarlijks informeel samen-zijn, waarbij we proberen een ondernemer in de spotlight te zetten door een bezoek te brengen aan zijn of haar bedrijf. Verbinden, daar gaat het om. Hiermee willen we het voor een ondernemer ook aantrekkelijk maken om zich te vestigen in de kern Bocholtz.

Als laatst willen we met Beleef Bocholtz iets bijdragen aan de kern Bocholtz. Hierbij richten we ons op burgers en op toeristen die Bocholtz bezoeken. Hier hebben we invulling aan gegeven door een bedrijvengids te implementeren op onze website en door een dorpsagenda te beheren op de pagina. We hopen hiermee zichtbaar te maken wat er allemaal te doen is in Bocholtz. Het is meer dan je zou denken!

Benieuwd naar de aanstaande evenementen?

Bóches Bei-ee heeft een 3 hoofdig dagelijks bestuur en organiseert 1x per jaar een ALV. Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Ramon Schokker
Ramon SchokkerVoorzitter
Luud Schoonen
Luud SchoonenSecretaris
Rob Honings
Rob HoningsPenningmeester