Het zijn weer de donkere dagen van het jaar. De feestdagen zijn in aantocht. Tijd voor feest, maar ook zijn het onzekere tijden. De energiecrisis hakt er bij ondernemers in, de inflatie is ontzettend hoog, mensen houden minder geld over en houden de hand op de knip. De lokale ondernemer kan de steun gebruiken! We kijken vooruit naar de komende weken.

Wintertref

De aankondiging van de Wintertref

De plannen voor een nieuwe Wintertref op 17 december vorderen gestaag. We mogen zeggen dat het muzikale programma een fraaie uitwerking gaat krijgen. Achtereenvolgens presenteren zich die avond:

  • Maaike Kohl
  • De jeugdfanfare
  • Danique Paffen
  • Chieff Bellstar
Chieff Bellstar

Op de kleine markt staan kramen van bakker Dreessen, Liesbeth Bleijlevens, Bella Vita en Bóches Bei-ee. Er zijn nog 2 plaatsen te vergeven. Daarvoor zijn contacten gelegd, maar iedereen mag kandidaten aandragen.

Prijsjes voor de loterij

Om dit evenement te bekostigen is besloten een kleine loterij te houden. Loten zijn die avond te koop voor 1 euro. In eerste instantie willen we 150 loten aanbieden, maar bij grotere drukte vanwege het muzikale programma, kunnen we dat verhogen. Wij zoeken nog aanvullende sponsoring. Denk daarbij aan een fles drank, een tegoedbon van 10 euro, een kerstbrood, een doosje bonbons of een ander product dat u als ondernemer wilt schenken. Neem contact op met Ramon Schokker via 06 53 772 754.

Buffet Bóches Bei-ee

De omzet van het buffet wordt ook gebruikt om de onkosten te dekken. Er wordt dus, niet voor eigen rekening, gewerkt door een of meer kasteleins met hun vrijwilligers.

Hulp gezocht!

De initiatiefnemers zijn dringend op zoek naar mensen die mee willen helpen voor de volgende onderdelen:

  • Opbouwen van de 6 kramen van 12.00 – 14.00 uur.
  • Versieren van de kramen en het terrein (kerstbomen, lampjes, etc.) om 15.00 uur
  • Bezetting van het buffet tussen 17.00 en 22.00 uur.
  • Afbreken van de kramen om 22.00 uur.

Wie komt onze vereniging helpen?

Meld je aan bij Ramon via 0653 772 754 of Luud via 06 55 905 719. Doe dit voor 26 november zodat wij verder kunnen met onze voorbereiding. Wij hebben met grote meerderheid uitgesproken dat juist de Wintertref op de agenda moet staan. Laat zien dat wij dit ook waarmaken!

Overig

Burgers, ondernemers en verenigingen hebben het moeilijk vanwege de hard gestegen prijzen. Bepaalde ondernemers worden extra hard getroffen door de torenhoge energieprijs. Zeker zij die veel stroom en/of gas gebruiken worden in hun voortbestaan bedreigd. Als ondernemersvereniging zijn wij hier nauw bij betrokken. We kunnen weinig concrete hulp bieden, maar een oproep is zeker op zijn plaats. Koop lokaal en denk aan de eigen ondernemers. Als straks een bakker, slager, supermarkt de deuren moet gaan sluiten, is het gedaan met de leefbaarheid in Bocholtz. Laten we er voor zorgen dat Bocholtz geen dode plek gaat worden. Steun de eigen ondernemers!!